Sobota, 5. október 2024
Oblačno  8 °C
Mimoriadne správy

Anglický šampión stojí nad priepasťou, kouč Ranieri skončil

 Webnoviny  23. február 2017  324  
Anglický šampión stojí nad priepasťou, kouč Ranieri skončil

Leicester delí od zostupovej zóny Premier League iba jediný bod. Klub ukončil spoluprácu s trénerom, ktorý ho vlani doviedol k titulu.

LEICESTER 23. februára (WebNoviny.sk) - Leicester City vo štvrtok rozviazal spoluprácu s talianskym trénerom Claudiom Ranierim, ktorý ho pred deviatimi mesiacmi doviedol k senzačného titulu anglického futbalového šampióna.

"Vedenie klubu cíti, že výmena kormidelníka, akokoľvek bude bolestivá, je nevyhnutná," uviedol Leicester vo vyhlásení. "Líšky" delí po 25 nepresvedčivých zápasoch v tabuľke aktuálneho ročníka Premier League od zostupovej zóny iba jediný bod. V stredajšom prvom dueli osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 prehral Leicester City na pôde španielskeho FC Sevilla 1:2.

Ranieri v januári získal prestížne ocenenie tréner roka 2016 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Na lavičku Leicestru si sadol skúsený 65-ročný kouč v júli 2015. "Jeho status najúspešnejšieho trénera v 133-ročnej histórii nášho klubu je nespochybniteľný," uviedlo vedenie "líšok" v stanovisku zverejnenom na oficiálnom webe.

"Nikdy sme neočakávali, že úžasné výkony z predchádzajúcej sezóny sa zopakujú aj v tomto ročníku. Udržať sa medzi elitou bolo našim prvým a jediným cieľom už od začiatku. Teraz však o tento cieľ potrebujeme zabojovať a cítime, že v zostávajúcich 13 zápasoch aktuálneho ročníka Premier League musíme vyťažiť maximum," povedal zástupca riaditeľa klubu Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Hráči Leicestru sa začnú v sobotu pripravovať na pondelňajší ligový duel s FC Liverpool. Ranieriho právomoci prevezmú až do vymenovania nového trénera asistent Craig Shakespeare a ďalší člen realizačného tímu Mike Stowell. Spolu s Ranierim v Leicestri končí aj jeho asistent Paolo Benetti, odchádza aj športový odborník a kondičný tréner Andrea Azzalin.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.