Sobota, 20. apríl 2024
Zamračené  4,8 °C
Mimoriadne správy

Angažovanie majstra sveta nemá ohroziť Rodáka vo Fulhame, Areola má len zvýšiť konkurenciu

 Webnoviny  13. september 2020  235  
Angažovanie majstra sveta nemá ohroziť Rodáka vo Fulhame, Areola má len zvýšiť konkurenciu

13.9.2020 (Webnoviny.sk) - Angažovanie francúzskeho majstra sveta z predvlaňajších MS v Rusku Alphonsa Areolu, ktorý v uplynulom ročníku hosťoval z parížskeho St. Germain v Reale Madrid, neznamená ohrozenie pozície slovenského gólmana Mareka Rodáka v anglickom klube FC Fulham.

Budú sa navzájom tlačiť


"Areola má zvýšiť konkurenciu, ktorá je nevyhnutná, ak chceme uspieť v jednej z najlepších líg sveta. Budú sa navzájom tlačiť. Máme dvoch veľmi dobrých gólmanov a to je presne to, čo potrebujem," vyhlásil podľa webu standard.co.uk kouč nováčika Premier League Scott Parker.

Rodák bol v predchádzajúcej sezóne základným stavebným kameňom "chalupárov" pri návrate medzi anglickú elitu. Patril k najlepším brankárom EFL Championship, v ktorej si na konto pripísal 15 čistých kont. Príležitosť medzi tromi žrďami Fulhamu dostal aj v úvodnom zápase nového ročníka Premier League 2020/2021 proti Arsenalu. V londýnskom derby však nezabránil prehre svojho tímu 0:3.

Hráči sa musia rozvíjať


"V tomto ročníku pravdepodobne prehráme viac zápasov ako v minulom, ale nemôžeme si dovoliť inkasovať dva alebo trikrát po odrazených loptách. Takéto momenty nás zrážajú k zemi," poznamenal po stretnutí Parker. "Hráči sa z toho musia poučiť, rozvíjať sa a pochopiť, kde robia chyby," dodal 39-ročný Parker, pre ktorého majú duely s Arsenalom špecifický náboj, keďže v minulosti okrem Fulhamu pôsobil aj v ďalších londýnskych kluboch - Charltone Athletic, FC Chelsea, West Hame United a Tottenhame Hotspur.

Rodák sa stal už osemnástym slovenským futbalistom so štartom v PL. Prvým bol v sezóne 1996/1997 Vladimír Kinder a v menoslove figuruje aj zosnulý brazílsky rodák Dionatan Teixeira, ktorý reprezentoval Slovensko v kategórii do 21 rokov. Pred 23-ročným Košičanom v PL chytali len dvaja slovenskí brankári - Ján Mucha a Martin Dúbravka.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Angažovanie majstra sveta nemá ohroziť Rodáka vo Fulhame, Areola má len zvýšiť konkurenciu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.