Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Američan Ryan Crouser získal tretie zlato za sebou, nezastavil ho v Paríži ani zranený lakeť

 Webnoviny   4. august 2024  104  
Američan Ryan Crouser získal tretie zlato za sebou, nezastavil ho v Paríži ani zranený lakeť

4.8.2024 (SITA.sk) - Americký atlét Ryan Crouser získal v sobotu na OH 2024 v Paríži zlatú medailu vo vrhu guľou. Pod Eiffelovou vežou stačil aktuálnemu držiteľovi svetového rekordu na triumf výkon 22,90 m. Zo zisku cenných kovov sa radovali aj strieborný Joe Kovacs z USA a bronzový Jamajčan Rajindra Campbell.

Tridsaťjedenročný rodák z Portlandu získal už tretie zlato za sebou. V Paríži vystúpil na najvyšší stupienok aj napriek tomu, že ho počas sezóny limitovalo zranenie lakťa, ktoré nemal úplne doliečené ani počas aktuálnych Hier.

Olympiáda je o prekonávaní samého seba


„Ráno pred pretekmi som vlastne ani nevedel na čom som. Miestami ma lakeť bolel. Olympiáda je však o prekonávaní seba samého. Som rád, že som to zvládol a toto víťazstvo považujem za jedno z najsladších v mojej kariére," povedal americký guliar.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



K svojmu zdravotnému stavu doplnil: „Problematickým miestom nie je len lakeť, z ktorého mi operačným zákrokom vyberali nerv. Problém som mal počas sezóny aj s prsným svalom a krvnými zrazeninami."

Zaostal za rekordom


Crouser pomerne výrazne zaostal za svetovým i olympijským rekordom, no i tak mu to stačilo na zdolanie svojho už osudového súpera Joa Kovacsa. Ten sa na tretej olympiáde za sebou opäť dostal „iba“ k striebru.

„Cítil som jeho prítomnosť a dýchanie na chrbát. Som vďačný za to, že mám takého vyzývateľa. Myslím si, že bez neho by moje limity boli nižšie," doplnil Crouser, ktorý sa tiež nechal počuť, že rozhodnutie o pokračovaní kariéry učiní až po tom, čo si dopraje odpočinok a dolieči zdravotné problémy.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paríž
Zdroj: SITA.sk - Američan Ryan Crouser získal tretie zlato za sebou, nezastavil ho v Paríži ani zranený lakeť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.