Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9 °C
Mimoriadne správy

Ak Slovan Bratislava postúpi cez Lincoln Red Imps, čaká ho Olympiakos Pireus alebo Ludogorec Razgrad

 Webnoviny   2. august 2021  181  
Ak Slovan Bratislava postúpi cez Lincoln Red Imps, čaká ho Olympiakos Pireus alebo Ludogorec Razgrad

2.8.2021 (Webnoviny.sk) - Ak futbalový Slovan Bratislava postúpi z kvalifikácie Európskej ligy 2021/2021 cez Lincoln Red Imps z Gibraltáru, v play-off o účasť v skupinovej časti EL nastúpi proti tímu, ktorý vypadne v 3. kvalifikačnom kole Ligy majstrov.

Pondelkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone rozhodol o tom, že to bude grécky Olympiakos Pireus alebo bulharský Ludogorec Razgrad. Prvý súboj by Slovan hral vonku 19. augusta, odveta by sa hrala o týždeň neskôr v Bratislave.

V play-off Európskej ligy sa predstaví spolu 20 tímov. Šesť bolo priamo nasadených do tejto fázy, ďalší poltucet sa do tejto fázy EL presunie z majstrovskej vetvy 3. kvalifikačného kola Ligy majstrov a osem ich bude z kvalifikácie EL.

Žreb tiež rozhodol, že Slavia Praha v prípade vypadnutia v LM s Ferencvárosom Budapešť nastúpi proti chorvátskemu Dinamu Záhreb alebo poľskej Legii Varšava tiež z LM. Ak premožiteľ Slovana Bratislava v 2. kvalifikačnom kole Ligy majstrov 2021/2022 švajčiarsky Young Boys Bern nepostúpi cez rumunský Kluž do play-off LM, o miestenku v skupinovej časti EL bude bojovať so srbskou Crvenou zvezdou Belehrad alebo moldavským Tiraspoľom.

Viac k témam: Európska liga, Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk - Ak Slovan Bratislava postúpi cez Lincoln Red Imps, čaká ho Olympiakos Pireus alebo Ludogorec Razgrad © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.