Nedeľa, 1. september 2024
Zamračené  25,7 °C
Mimoriadne správy

Zomrela speváčka Jana Kállayová Šomošiová, známa bola z muzikálov a opier

 Webnoviny  12. august 2024  170  
Zomrela speváčka Jana Kállayová Šomošiová, známa bola z muzikálov a opier

12.8.2024 (SITA.sk) - Vo veku 61 rokov zomrela v nedeľu 11. augusta operná a operetná speváčka Jana Kállayová Šomošiová. Potvrdil to jej manžel Martin Kállay. Posledná rozlúčka s umelkyňou bude 19. augusta popoludní v bratislavskom krematóriu.

Slovenská televízia a rozhlas so zármutkom prijala správu o úmrtí opernej a operetnej speváčky Jany Kállayovej Šomošiovej. Účinkovala v muzikáloch, mnoho rokov spievala napríklad na Novej scéne. Pravidelne spolupracovala so Štátnou filharmóniou Košice,“ informuje STVR.

Jej osobnosť si verejnoprávna televízia pripomenie v pondelok o 17:30 na Dvojke v hudobnom programe Jana Šomošiová a jej hostia.

Jana Kállayová Šomošiová sa narodila 26. februára 1963. So spevom začínala v Zlatej bráne v Slovenskej televízii v štúdiu Košice. Vyštudovala operný a koncertný spev v Bratislave. Úprimnú sústrasť rodine vyjadrili viaceré známe osobnosti, medzi inými speváčka Beáta Dubasová, klavirista Richard Rikkon či moderátorka Alena Heribanová.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: Operná speváčka, Úmrtie
Zdroj: SITA.sk - Zomrela speváčka Jana Kállayová Šomošiová, známa bola z muzikálov a opier © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.