Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  14,7 °C
Mimoriadne správy

Zomrela herečka Hana Brejchová, zahrala si aj v Oscarmi ocenenom filme Amadeus

 Webnoviny  22. apríl 2024  66  
Zomrela herečka Hana Brejchová, zahrala si aj v Oscarmi ocenenom filme Amadeus

22.4.2024 (SITA.sk) - Vo veku 77 rokov zomrela legendárna česká herečka Hana Brejchová. Známa bola napríklad vďaka postave vo filme režiséra Miloša Formana Lásky jednej plavovlásky.

Smutnú správu o smrti slávnej českej herečky potvrdila denníku Blesk jej neter Tereza Brodská. „Ja som sa túto smutnú správu dozvedela pred pár dňami od brata. A bohužiaľ vám ju môžem len potvrdiť," povedala. Informuje o tom web TN.cz.

Divákov si získala rolami v mnohých filmoch. Režisér Forman ju okrem snímky Lásky jednej plavovlásky obsadil aj do Oscarmi oceneného filmu Amadeus. Hviezda strieborného plátna žila posledné roky v ústraní v dome s opatrovateľskou službou.

Hana Brejchová a jej staršia sestra Jana sa niekoľko rokov nerozprávali. Rozlúčiť sa už nestihli. „Mamičke to oznamovať nebudem," povedala Tereza Brodská o úmrtí tety. „Mamička je vážne chorá a nechcem, aby jej táto správa ešte prihoršila," dodala.

Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: SITA.sk - Zomrela herečka Hana Brejchová, zahrala si aj v Oscarmi ocenenom filme Amadeus © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.