Štvrtok, 25. apríl 2024
Prevažne slnečno  6,5 °C
Mimoriadne správy

Zomrela fotografka The Beatles, považujú ju za autorku účesov členov kapely

 Webnoviny  16. máj 2020  398  
Zomrela fotografka The Beatles, považujú ju za autorku účesov členov kapely

16.5.2020 (Webnoviny.sk) - Vo veku 81 rokov zomrela nemecká fotografka Astrid Kirchherr, ktorá fotila legendárnych The Beatles v začiatkoch ich kariéry. Smutnú správu potvrdil historik kapely Mark Lewisohn s tým, že naposledy vydýchla v jej rodnom Hamburgu po krátkej chorobe.

Astrid Kirchherr sa narodila 20. mája 1938. The Beatles spoznala v roku 1960 počas koncertu v Hamburgu. "Celý môj život sa zmenil za niekoľko minút. Jediné, po čom som túžila, bolo byť s nimi a spoznať ich," uviedla neskôr v rozhovore s novinárom a spisovateľom Bobom Spitzom.

Následne s ňou začal randiť basgitarista skupiny Stuart Sutcliffe, s ktorým sa aj zasnúbila. Považujú ju za autorku účesu, ktorý začali po basgitaristovi nosiť aj ostatní členovia kapely. Sutcliffe v roku 1962 zomrel. "Bol a stále je láskou môjho života," vyznala sa v rozhovore pre NPR v roku 2010 Kirchherr, ktorá sa neskôr dva razy vydala, no nemala žiadne deti. Jej fotografie The Beatles vystavovali v mnohých krajinách. Venovala sa aj interiérovému dizajnu.

Viac k témam: fotograf, The Beatles, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrela fotografka The Beatles, považujú ju za autorku účesov členov kapely © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.