Piatok, 3. máj 2024
Oblačno  14,6 °C
Mimoriadne správy

Zomrel francúzsky módny návrhár Thierry Mugler, jeho dizajny nosili Madonna či Beyoncé

 Webnoviny  24. január 2022  294  
Zomrel francúzsky módny návrhár Thierry Mugler, jeho dizajny nosili Madonna či Beyoncé

24.1.2022 (Webnoviny.sk) - Vo veku 73 rokov v nedeľu zomrel francúzsky módny dizajnér Manfred Thierry Mugler. Informoval o tom jeho oficiálny účet na Instagrame. Príčinu úmrtia nezverejnili.

Mugler, ktorý svoju vlastnú značku založil v roku 1973, sa stal známym architektonickým štýlom, špecifickým širokými ramenami a úzkym pásom. Počas niekoľkých desaťročí definoval haute couture a jeho dramatické dizajny nosili celebrity ako Diana Ross, Madonna, Beyoncé, Lady Gaga či Cardi B.

Mugler stál aj za obľúbenou značkou parfumov, ktorú odštartoval v deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Tvoril i filmy, fotografoval, bol tanečníkom, akrobatom a venoval sa aj kulturistike.

Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrel francúzsky módny návrhár Thierry Mugler, jeho dizajny nosili Madonna či Beyoncé © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.