Sobota, 20. júl 2024
Mimoriadne správy

Vysoko citliví ľudia vo vzťahoch k iným ľuďom

 Milan Buno  10. júl 2024  122  
Vysoko citliví ľudia vo vzťahoch k iným ľuďom

Máte pocit, že ste príliš citliví a niekedy to neviete ustáť vo vzťahoch k iným ľuďom? Občas cítite emócie iných ľudí, akoby boli vaše vlastné?
Alebo vnímate kolektívnu energiu, energiu v priestoroch a ste citliví na hluk?


Ako vysoko citliví ľudia reagujete na svet veľmi intenzívne, zachytávate okolité energie, čo vás často vyčerpáva a nadmerne stimuluje. Ako s takouto nadpriemernou citlivosťou narábať a využiť ju pre seba – o tom hovorí novinka Vysoko citliví ľudia vo vzťahoch.


„V tejto knihe sa chcem s vami podeliť o rady a postupy, ktoré sa osvedčili mne aj mojim citlivým príbuzným, priateľom a priateľkám a tisíckam klientov a klientok z celého sveta, ktorí ma navštevujú, aby sa dokázali napojiť na zdroj energie v sebe a začať z neho čerpať,“ odkazuje autorka Tanya Carroll Richardsonová.


Táto kniha vás naučí:
• Zostať súcitnými, no zároveň pevne spočívať vo vlastnej energii a emóciách.
• Podporovať svojich blízkych z pozície zdravého odstupu.
• Byť asertívnejší pri plnení vlastných potrieb a túžob.
• Chrániť a využívať svoj citlivý systém.
• Pochopiť a naplno rozvinúť svoju intuíciu. • Pestovať vo vzťahoch zdravú intimitu.


Vnímaví jednotlivci sú veľmi všímaví, čo znamená, že sa dokážu rýchlejšie a ľahšie napojiť na energiu a emócie iných ľudí, spoločnú energiu skupín ľudí a energiu priestorov a predmetov.
Vzťahy s inými ľuďmi sú zdrojom tých najkrajších emocionálnych zážitkov a najdôležitejších ponaučení. Vzťah, ktorého budovaniu by sme sa mali venovať najviac, je však ten so sebou samými, preto sa v tejto knihe dočítate aj to, ako sa mať radi. Životnou láskou každého z nás by sme totiž mali byť my sami.


„Vnímavý jednotlivec je výnimočný najmä vďaka schopnosti vcítiť sa do situácie druhého človeka, hoci je nespochybniteľné, že výnimočný a jedinečný je každý z nás. Výnimoční a jedineční sú teda aj všetci vaši priatelia, kolegovia a príbuzní, ktorí nie sú takí citliví ako vy. Táto kniha vám v neposlednom rade ponúka spôsoby, ako ich naučiť si túto vašu schopnosť vážiť, porozumieť jej, zvyknúť si na ňu a oceniť ju,“ dodáva Tanya v knihe Vysoko citliví ľudia vo vzťahoch.


Tanya Carroll Richardsonová je autorkou v oblasti sebazdokonaľovania/duchovného cvičenia, profesionálnou intuitívkou a pravidelnou prispievateľkou na MindBodyGreen.com.


Medzi jej deväť kníh literatúry faktu patria Empatické srdce, Si pozemský anjel?, Starostlivosť o seba pre empatikov, Anjelská intuícia, Zenový tínedžer a Navždy v mojom srdci


Tanyin najpredávanejší ročný kalendár A Year of Self-Love (Rok lásky k sebe) vychádza už tretí rok. V roku 2023 Tanya vydala dva veštecké balíčky: Awakening Intuition (jún) a Grief, Grace & Healing (september) vo vydavateľstve Insight Editions/Simon & Schuster. Tanya má zdravú intuitívnu prax a poskytuje súkromné výklady klientom po celom svete.