Pondelok, 13. máj 2024
Slnečno  15 °C
Mimoriadne správy

Vo veku len 25 rokov zomrela operná speváčka Patricia Burda Janečková

 Webnoviny   2. október 2023  225  
Vo veku len 25 rokov zomrela operná speváčka Patricia Burda Janečková

2.10.2023 (SITA.sk) - Vo veku len 25 rokov zomrela ostravská operná a muzikálová speváčka slovenského pôvodu Patricia Burda Janečková. Spevu sa venovala od štyroch rokov a prvýkrát na seba upozornila pred trinástimi rokmi absolútnym víťazstvom v súťaži Talentmania. V Národnom divadle moravskosliezskom v posledných rokoch stvárnila niekoľko výrazných rolí. Informuje o tom portál Novinky.cz.




Patricia Janečková sa narodila 18. júna 1998 v nemeckom meste Münchberg slovenským rodičom. Väčšinu života však prežila v Ostrave. Začínala v Opernom štúdiu Národného divadla moravskosliezskeho a už ako desaťročná zvíťazila v konkurze Janáčkovej filharmónie a dostala prvýkrát možnosť spievať so symfonickým orchestrom. Medzi najvýraznejšie umelecké úspechy Patrície Janečkovej patrí napríklad víťazstvo v Medzinárodnej speváckej súťaži Concorso di musica sacra v Ríme. Na začiatku minulého roka jej lekári diagnostikovali karcinóm prsníka. Tento rok sa Patricia Janečková vydala za herca Vlastimila Burdu.



Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: SITA.sk - Vo veku len 25 rokov zomrela operná speváčka Patricia Burda Janečková © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.