Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vo veku 82 rokov zomrel Robert Freeman, bol obľúbeným fotografom kapely The Beatles

 Webnoviny   9. november 2019  407  
Vo veku 82 rokov zomrel Robert Freeman, bol obľúbeným fotografom kapely The Beatles

9.11.2019 (Webnoviny.sk) - Vo veku 82 rokov zomrel britský fotograf Robert Freeman, ktorý spolupracoval s legendárnou kapelou The Beatles a je autorom obalov niektorých jej najznámejších albumov. Správu o úmrtí fotografa zverejnili v piatok na oficiálnej webstránke The Beatles. Príčina smrti sa však v stanovisku nespomína.

Robert Freeman sa narodil 5. decembra 1936 v Londýne. Svoju kariéru začínal ako fotožurnalista pre noviny Sunday Times a pred spoluprácou s The Beatles fotografoval napríklad popredných džezových hudobníkov. Pre kapelu nafotil obaly albumov With The Beatles (1963), Beatles For Sale (1964), Help! (1965) a Rubber Soul (1965).

Hudobník Paul McCartney sa o Freemanovi vyjadril, že bol jeden z najobľúbenejších fotografov kapely, „ktorý prišiel s jednými z našich najikonickejších obalov albumov“. Fotograf bol podľa neho „nápaditý a naozaj originálny mysliteľ“. „Boh žehnaj Robertovi Freemanovi, mier a lásku celej jeho rodine,“ napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zase bubeník Ringo Starr.

Viac k témam: fotograf, The Beatles, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Vo veku 82 rokov zomrel Robert Freeman, bol obľúbeným fotografom kapely The Beatles © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.