Utorok, 7. máj 2024
Oblačno  14 °C
Mimoriadne správy

Rodina zosnulého dídžeja Aviciiho založila na jeho počesť nadáciu, pomôže aj prevencii samovrážd

 Webnoviny  27. marec 2019  309  
Rodina zosnulého dídžeja Aviciiho založila na jeho počesť nadáciu, pomôže aj prevencii samovrážd

BRATISLAVA 27. marca (WebNoviny.sk) - Rodina zosnulého DJ-a Aviciiho (vlastným menom Tim Bergling, pozn. redakcie), založila na jeho počesť nadáciu Tim Bergling Foundation.

Venovať sa bude aj prevencii samovrážd


"Tim chcel meniť veci k lepšiemu," uviedla jeho rodina vo vyhlásení. "Založenie nadácie v jeho mene je spôsob, ako si uctiť jeho pamiatku a pokračovať robiť veci v jeho duchu," vysvetlili.

Nadácia sa bude spočiatku venovať mentálnemu zdraviu a prevencii samovrážd. Jej aktivity sa však za krátky čas rozšíria o témy ako klimatická zmena, ochrana ohrozených druhov živočíchov, ako aj ochrana prírody. Zameriavať sa bude na programy v Berglingovom rodnom Švédsku i v zahraničí.

Jeho telo našli v hotelovej izbe


Tim Bergling tvoril pod umeleckým menom Avicii a jeho hudba zasiahla milióny ľudí po celom svete. Jeho charitatívne projekty pomohli vyzbierať milióny dolárov na boj proti hladu a AIDS.

Telo 28-ročného umelca našli v apríli 2018 v hotelovej izbe v Ománe. Tim Bergling, ktorý trpel depresiami, spáchal samovraždu.

Viac k témam: nadácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Rodina zosnulého dídžeja Aviciiho založila na jeho počesť nadáciu, pomôže aj prevencii samovrážd © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.