Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Rezort hľadá nového generálneho riaditeľa SND, záujemcovia môžu posielať prihlášky

 Webnoviny   9. november 2022  170  
Rezort hľadá nového generálneho riaditeľa SND, záujemcovia môžu posielať prihlášky

9.11.2022 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo kultúry SR (MK SR) vyhlásilo 9. novembra proces verejného vypočutia na nového generálneho riaditeľa alebo riaditeľky Slovenského národného divadla (SND), ktoré je inštitúciou v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva. Záujemcovia môžu posielať prihlášky do pondelka 5. decembra 2022. Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa MK SR Zuzana Viciaňová.

Rezort od nového vedenia SND očakáva udržateľný model financovania umeleckých zložiek, zabezpečenie divadelného tímu a rozvoj hlavných činností s jasnou víziou orientovanou na súčasného diváka. Bude rozvíjať odbornú diskusiu so zriaďovateľom a odbornou verejnosťou o smerovaní organizácie a o plánoch rozvoja na deväť rokov a bude aktívne participovať na rozvoji divadelnej politiky.


SND je štátna príspevková organizácia, ktorá vykonáva umelecké aktivity, rozvíja národnú divadelnú kultúru prezentujúcu aj v zahraničí, pripravuje hudobnodramatické a tanečné diela, vydáva publikácie a propagačné materiály, vykonáva sprostredkovateľskú činnosť, vyrába scénické a kostýmové výpravy a iné. Cieľom MK SR je zabezpečiť autorskú slobodu pre tvorbu a činnosti organizácie, zvýšiť jej transparentnosť, nezávislosť a efektívnosť fungovania na dosahovanie najlepších výsledkov a zámerom MK SR je, aby SND bolo inštitúciou, ktorá bude moderným priestorom pre jedinečné živé zážitky z činohry, opery a baletu.



Viac k témam: divadelná kultúra, generálny riaditeľ SND, Verejné vypočutie
Zdroj: Webnoviny.sk - Rezort hľadá nového generálneho riaditeľa SND, záujemcovia môžu posielať prihlášky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.