Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

R. Kellyho obvinili zo sexuálneho zneužívania, speváka držia vo väzbe

 Webnoviny  23. február 2019  307  
R. Kellyho obvinili zo sexuálneho zneužívania, speváka držia vo väzbe

CHICAGO 23. februára (WebNoviny.sk) - Americká prokuratúra vzniesla v piatok obvinenia zo sexuálneho zneužívania voči r'n'b spevákovi R. Kellymu.

Spevák čelí obvineniam v desiatich bodoch obžaloby zahŕňajúcom štyri ženské obete, z ktorých najmenej tri boli mladšie ako 17 rokov.

Skutky siahajú podľa prokurátorky Kim Foxxovej až do roku 1998 a trvať mali viac než desaťročie. Na početné obvinenia zo sexuálneho zneužívania žien i neplnoletých dievčat, ktoré 52-ročného hudobníka sprevádzajú už roky, nedávno opäť upozornil dokument Surviving R. Kelly. Spevák, ktorý sa od piatka nachádza vo väzbe v Chicagu, obvinenia odmieta ako nepravdivé. Pred súd by sa mal postaviť v sobotu.

R. Kelly, *


* celým menom Robert Sylvester Kelly, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval v roku 1992 albumom Born Into The 90's, ktorý nahral so skupinou Public Announcement. O rok neskôr vydal prvú sólovku 12 Play, po ktorej nasledovalo ďalších pätnásť štúdioviek, z toho trinásť sóloviek a dva spoločné albumy s rapperom Jay Z - The Best Of Both Worlds (2002) a Unfinished Business (2004).

Jeho zrejme najznámejším hitom je skladba I Believe I Can Fly, za ktorú dostal v roku 1998 tri ceny Grammy. Odvtedy sa však v médiách objavoval skôr v súvislosti s prípadom šírenia detskej pornografie. Po viac ako šesťročnom súdnom procese ho v roku 2008 zbavili všetkých obvinení.



Viac k témam: sexuálne zneužívanie
Zdroj: Webnoviny.sk - R. Kellyho obvinili zo sexuálneho zneužívania, speváka držia vo väzbe © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.