Sobota, 18. máj 2024
Prevažne slnečno  17 °C
Mimoriadne správy

Polícia vyšetruje obvinenia zo sexuálneho obťažovania voči známemu producentovi Weinsteinovi

 Webnoviny  12. október 2017  98  
Polícia vyšetruje obvinenia zo sexuálneho obťažovania voči známemu producentovi Weinsteinovi

NEW YORK 12. októbra (WebNoviny.sk) - Americká a britská polícia začali vyšetrovanie v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho obťažovania voči hollywoodskemu producentovi Harveymu Weinsteinovi.

Newyorská polícia podľa informácií spravodajského portálu BBC vyšetruje sťažnosť na Weinsteina z roku 2004 a preskúmava, či neexistujú aj ďalšie takéto sťažnosti. Britská Metropolitná polícia zase prešetruje prípad, ktorý sa stal v oblasti Londýna v 80. rokoch minulého storočia.

Veľmi vážne obvinenia


Správy o policajnom vyšetrovaní prichádzajú po tom, ako v magazíne The New Yorker vyšiel článok, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino, Rosanny Arquette a ďalších herečiek.

Po jeho zverejnení sa k ich obvineniam zo sexuálneho obťažovania pridali napríklad aj Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne či Léa Seydoux a najnovšie o nepríjemnej skúsenosti prehovorila aj Kate Beckinsale. Weinstein obvinenia popiera.

Zbavili ho členstva v akadémii


V súvislosti s obvineniami zbavila Britská akadémia filmových a televíznych umení Weinsteina jeho členstva, o jeho budúcnosti tiež bude cez víkend rokovať aj Americká akadémia filmových a umení a vied.

K obvineniam sa vyjadril aj prezident filmového festivalu v Cannes, ktorý nad nimi vyjadril znepokojenie a podporu obetiam sexuálneho obťažovania, ktoré si zaslúži "najjasnejšie a najjejdnoznačnejšie odsúdenie".

Informácie pochádzajú z agentúry AP, webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.



Viac k témam: film, Harvey Weinstein, hollywood, sexuálne obťažovanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Polícia vyšetruje obvinenia zo sexuálneho obťažovania voči známemu producentovi Weinsteinovi © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.