Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Nová ministerka kultúry Milanová chce prioritne riešiť núdzovú podporu pre umelcov

 Webnoviny  22. marec 2020  313  
Nová ministerka kultúry Milanová chce prioritne riešiť núdzovú podporu pre umelcov

22.3.2020 (Webnoviny.sk) - Zabezpečenie núdzovej podpory pre umelcov je jednou z priorít, ktorej sa bude venovať nová ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO). Reagovala tak na výzvu osobností v audiovízii, ktoré sa na ňu obrátili s prosbou o pomoc pri snahe preklenúť likvidačné obdobie spôsobené šírením koronavírusu.

Výzvu filmárov evidujem. Zabezpečenie núdzovej podpory pre kultúru bude jednou z prvých vecí, ktorými sa budem nielen ja, ale aj moji kolegovia vo vláde zaoberať,“ uviedla v stanovisku Milanová.

Viac o téme: Koronavírus


Slovenská filmová a televízna akadémia s podporou ďalších profesných združení a asociácií pôsobiacich v audiovízii 17. marca vyzvala o pomoc pri snahe preklenúť toto likvidačné obdobie spôsobené šírením koronavírusu. Osobnosti napísali otvorený list predchádzajúcemu premiérovi Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD) a aktuálnemu premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO). Vzhľadom na aktuálnu kritickú situáciu v dôsledku preventívnych opatrení proti šíreniu ochorenia Covid-19 sa ľudia v audiovízii, autori, umelci, SZČO či profesné skupiny ocitli bez akéhokoľvek príjmu a týmto žiadajú o urgentné a konkrétne návrhy riešení rastúcich existenčných problémov. Za iniciatívou stojí Wanda A. Hrycová. Výzvu podporili aj Milan Lasica, Martin Šulík, Peter Bebjak, Jonáš Karásek, Zuzana Mistríková a ďalší.

Natália Milanová bola v uplynulom volebnom období poslankyňou Národnej rady SR a podpredsedníčka výboru pre kultúru a médiá.

Viac k témam: Koronavírus, kultúra
Zdroj: Webnoviny.sk - Nová ministerka kultúry Milanová chce prioritne riešiť núdzovú podporu pre umelcov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.