Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Na koncertoch kvarteta ALEA zaznejú argentínske tangá, ale aj slovenská hudba

 Webnoviny   7. október 2018  347  
Na koncertoch kvarteta ALEA zaznejú argentínske tangá, ale aj slovenská hudba

BRATISLAVA 7. októbra (WebNoviny.sk) - Argentínske tangá a slovenská hudba zaznejú v podaní kvarteta ALEA. Komorné hudobné zoskupenie v zložení akordeonista Boris Lenko, klavirista Daniel Buranovský, huslista Stano Palúch a kontrabasista Ján Krigovský navštívi počas najbližších dní Bratislavu, Skalicu a Banskú Bystricu. Agentúru SITA o tom informovali organizátori z občianskeho združenia ORGANYzácia.

Trojica koncertov odštartuje už v pondelok 8. októbra o 19:00 v centre hlavného mesta v Pálffyho paláci na Zámockej ulici. Na koncert sa ďalej môžu tešiť v stredu 10. októbra o 17:00 v Skalici v Jezuitskom kostole. Napokon ALEA zavíta 16. októbra o 17:30 na scénu Konzervatória J. L. Bellu v Banskej Bystrici.

Kvarteto ALEA


Súbor ALEA patrí medzi ojedinelé projekty slovenskej hudobnej scény z posledných 20 rokov. Tvoria ho uznávaní hudobníci, ktorí na svojich vystúpeniach ponúkajú netradičný mix tradičných diel koncertov klasickej hudby a kompozície významného skladateľa tanga Astora Piazzollu, tvorcu nového štýlu nazvaného nuevo tango, ktorý v sebe zahŕňa aj prvky džezu a klasickej hudby. Na počiatku fungovania kvarteta bola snaha interpretovať hudbu Astora Piazzollu v sofistikovanom akustickom znení. Postupne sa netradičné obsadenie - husle, akordeón, klavír a kontrabas stalo inšpiráciou pre mnohých slovenských autorov, ktorí súboru šijú skladby na mieru. Na koncertoch v Bratislave, Skalici a v Banskej Bystrici zaznie hudba Astora Piazzollu a skladby Petra Zagara a Stanislava Palúcha.



Viac k témam: Banská Bystrica, Bratislava, kvarteto ALEA, Skalica
Zdroj: Webnoviny.sk - Na koncertoch kvarteta ALEA zaznejú argentínske tangá, ale aj slovenská hudba © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.