Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ministerstvo kultúry doposiaľ umelcom vyplatilo na COVID dotáciách viac ako dva milióny eur

 Webnoviny  12. júl 2021  315  
Ministerstvo kultúry doposiaľ umelcom vyplatilo na COVID dotáciách viac ako dva milióny eur

12.7.2021 (Webnoviny.sk) - Rezort kultúry doposiaľ vyplatil prostredníctvom COVID dotácií fyzickým osobám z oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu viac ako dva milióny eur. V tlačovej správe o tom informovala Zuzana Viciaňová, hovorkyňa Ministerstva kultúry SR (MK SR).

Rezort upozorňuje, že v stredu 30. júna uzavrel ďalšiu výzvu v rámci balíka pandemickej finančnej pomoci, ktorú poskytuje samotné ministerstvo.

„COVIDové dotácie boli tentokrát určené pre umelcov v slobodnom povolaní a živnostníkov v technických a obslužných profesiách dlhodobo pôsobiacich v kultúre a kreatívnom priemysle. Výzva bola postavená na princípe adresnosti, jasných pravidiel a administratívnej jednoduchosti,“ upozorňuje Viciaňová.

O dotáciu MK SR úspešne požiadali napríklad Ernest Šarközi a Silvia Šarköziová z kapely Cigánski diabli, speváci Samuel Tomeček či Jozef Ráž, herci Daniela Kuffelová či Nela Pocisková, umeleckí rezbári Vincent a Ľubomír Bandúrovci či filmový producent a režisér Ľubomír Slivka.

Viac k témam: COVID dotácie, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo kultúry doposiaľ umelcom vyplatilo na COVID dotáciách viac ako dva milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.