Streda, 8. máj 2024
Mimoriadne správy

Ministerstvo kultúry chce podporiť kreatívny priemysel či skvalitniť knižničnú sieť

 Webnoviny   8. marec 2021  265  
Ministerstvo kultúry chce podporiť kreatívny priemysel či skvalitniť knižničnú sieť

8.3.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) dnes predstavila návrh reforiem pre udržateľný rozvoj kultúry a kreatívneho priemyslu. Ten zahŕňa reformu nástrojov na podporu kultúrneho a kreatívneho priemyslu či zmenu štruktúry a kvality knižničnej siete.

Na pláne má aj reformu starostlivosti o zbierkové fondy pamäťových inštitúcií, pamiatkový fond či zmenu plurality a dôveryhodnosti médií. Milanová zverejnila dokument vo svojom profile na sociálnej sieti. Ako zdôvodnila, plán obnovy je výzvou pre každý rezort, a preto proaktívne pripravili podklady k reformám, ktoré by mohli byť jeho súčasťou v diskusiách naprieč ministerstvami. Predstavený materiál by mal byť podľa ministerky „kompasom" pre najbližšie roky bez ohľadu na to, z akých zdrojov bude financovaný.

Slovensko má obrovský deficit reforiem aj v rôznych iných oblastiach, na čo Európska komisia dlhodobo poukazovala a čomu teraz môže pomôcť práve plán obnovy,“ podotkla Milanová. Dodala, že finálne znenie návrhu plánu obnovy má na starosti Ministerstvo financií SR. Zároveň uviedla, že plán reforiem v oblasti kultúry sa budú snažiť pretvárať postupne, či už cez plán obnovy, klasické eurofondy alebo priamo zo štátneho rozpočtu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: knižnica
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo kultúry chce podporiť kreatívny priemysel či skvalitniť knižničnú sieť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.