Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Kunsthalle Bratislava má nového riaditeľa, ministerka Milanová očakáva nový impulz

 Webnoviny   1. február 2021  300  
Kunsthalle Bratislava má nového riaditeľa, ministerka Milanová očakáva nový impulz

1.2.2021 (Webnoviny.sk) - Kunsthalle Bratislava (KHB) má od pondelka nového riaditeľa. Na základe výberového konania odporučila výberová komisia ministerke kultúry Natálii Milanovej (OĽaNO) vymenovať na pozíciu riaditeľa KHB Jena Kratochvila. V tlačovej správe o tom informoval Michal Hajtol z Oddelenia komunikácie a protokolu Ministerstva kultúry SR (MK SR).

V súvislosti s vymenovaním nového riaditeľa očakávam nový impulz pre inštitúciu, ktorá bude reflektovať aktuálne spoločenské dianie formou výstavných a vzdelávacích aktivít o súčasnom vizuálnom umení,“ uviedla Milanová.

Kunsthalle Bratislava nadobudla k dnešku prvýkrát vlastnú právnu subjektivitu a je tak samostatnou štátnou príspevkovou organizáciou MK SR v oblasti súčasného vizuálneho umenia. Osamostatneniu KHB predchádzalo dvadsať rokov odbornej diskusie.

Viac k témam: Kunsthalle Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk - Kunsthalle Bratislava má nového riaditeľa, ministerka Milanová očakáva nový impulz © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.