Piatok, 19. júl 2024
Zamračené  22,6 °C
Mimoriadne správy

Koncert pre Pohodu vyzbieral viac ako 8-tisíc eur. Na akých podujatiach môžete ešte festival podporiť?

 Webnoviny  Streda, 11:38  93  
Koncert pre Pohodu vyzbieral viac ako 8-tisíc eur. Na akých podujatiach môžete ešte festival podporiť?

17.7.2024 (SITA.sk) - Koncert zameraný na podporu festivalu Pohoda, ktorý sa uskutočnil v sobotu 13. júla na bratislavskej lodi Pink Whale pomohol pre organizátorov trenčianskeho festivalu vyzbierať sumu 8300 eur.

Ako ďalej informoval Tím iniciatívy Koncerty pre Pohodu, na sobotnom koncerte vystúpili interpreti ako B-Complex, Post-hudba, Berlin Manson, Maz Univerze, Aquaserge, Bulp, Vesnu, XCES či Zak Meow.

Najbližšie podujatie je už za rohom


Festival na trenčianskom letisku musel byť predčasne ukončený v piatok 12. júla pre následky silnej búrky. Iniciatíva Koncerty pre Pohodu zároveň naplánoval aj ďalšie podujatia.

Najbližšie sa uskutoční už v stredu o 17:30 v bratislavskej Novej Cvernovke. Vystúpia na ňom napríklad Edúv Syn, 52 Hertz Whale, Drť, Meowlau x Val alebo Space Cats.

Priestor na slobodné umenie


„Je extrémne potrebné mať priestor na slobodné umenie a slobodné vyjadrovanie názorov, tak ako to festival Pohoda na tri dni počas leta umožňuje. Pre mňa je Pohoda stelesnenie ideálneho sveta, v ktorom by som najradšej žil každý deň. Aj preto cítim veľkú potrebu podpory Miša Kaščáka a celého tímu festivalu aspoň takto a verím že im to dodá finančnú aj mentálnu silu pokračovať do budúcna," povedal riaditeľ Novej Cvernovky Michal Berezňák. Ďalší koncert na lodi Pink Whale je naplánovaný na sobotu 20. júla a v pondelok 22. júla organizuje koncert aj kultúrne centrum Kácečko.

„Na Pohodu sme chodili ako návštevníci aj ako partneri a chceme na ňu chodiť aj naďalej. Navyše Pohoda nie je iba trojdňový festival, ale svojimi celoročnými aktivitami podporuje množstvo spoločensky dôležitých tém, ktoré sú nám rovnako blízke a za ktoré sa neváhame postaviť aj my. Pohoda doteraz pomáhala celému Slovensku a teraz je rad na nás, aby sme pomohli my jej," zdôraznil majiteľ Kácečka Ivan Pätoprstý.

Vstupné na podujatia Koncerty pre Pohodu je dobrovoľné. Festival Pohoda je tiež možné podporiť na https://donio.sk/pre-pohodu

Viac k témam: Festival Pohoda, Koncerty, Kultúra, Podpora
Zdroj: SITA.sk - Koncert pre Pohodu vyzbieral viac ako 8-tisíc eur. Na akých podujatiach môžete ešte festival podporiť? © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.