Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Hudobník Chris Cornell pred samovraždou užil divokú kombináciu liekov, mohli ho ovplyvniť

 Webnoviny   3. jún 2017  315  
Hudobník Chris Cornell pred samovraždou užil divokú kombináciu liekov, mohli ho ovplyvniť

BRATISLAVA 3. júna (WebNoviny.sk) - Zosnulý americký spevák Chris Cornell užil krátko pred samovraždou 18. mája v detroitskom hoteli prípravky na predpis v takej kombinácii a pomere, že to mohlo zásadným spôsobom ovplyvniť jeho konanie. S odvolaním sa na výsledky toxikologických testov o tom informuje magazín TMZ.

Cornell užil okrem iného Naloxon, barbiturát Butalbital a štyri pilulky psycholeptika Lorazepam. Cornellova vdova Vicky s ním ešte polhodinu pred samovraždou telefonovala a keďže sa jej zdalo, že mal zvláštny hlas, poprosila Chrisovho osobného strážcu, aby vylomil dvere na jeho hotelovej izbe. V tom čase bol už Cornell mŕtvy.

Odporúčame:
Chris Cornell spáchal samovraždu, preslávil sa ako gitarista skupiny Soundgarden

Vicky naďalej trvá na tom, že nešlo o samovraždu a naznačuje, že kombinácia prípravkov, ktoré Chris užil, ho zbavila svojprávnosti. Ona sama preto úmrtie hodnotí ako nehodu.

Cornella pochovali v piatok na Hollywood Forever Cemetery v Los Angeles vedľa Johnnyho Ramoneho z punkovej kapely Ramones. Spevák 18. mája ešte niekoľko hodín predtým, ako ho našli mŕtveho v hotelovej izbe, vystúpil s kapelou Soundgarden v detroitskom Fox Theatre.

Chris Cornell sa narodil 20. júla 1964 v Seattli. Preslávil sa najmä ako spevák a gitarista Soundgarden, ktorá vznikla v roku 1984 a patrila medzi priekopníkov grungeu. S formáciou vydal šesť štúdioviek, medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Spoonman, Black Hole Sun či Black Rain. Cornell sa venoval aj sólovej kariére a kapele Audioslave, ktorú založil spolu s troma členmi Rage Against The Machine.



Viac k témam: Chris Cornell, hudba
Zdroj: Webnoviny.sk - Hudobník Chris Cornell pred samovraždou užil divokú kombináciu liekov, mohli ho ovplyvniť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.