Štvrtok, 20. jún 2024
Polojasno  24 °C
Mimoriadne správy

Čo spravíte, keď vašu chybu vidí viac ako milión ľudí?

 Milan Buno  28. máj 2024  152  
Čo spravíte, keď vašu chybu vidí viac ako milión ľudí?


Jazvečík nosí Pradu je súčasná romanca o špecialistke na sociálne siete Isle Thompsonovej, ktorá však spôsobí katastrofu... Je to zábavné, milé a rozhodne pri čítaní zabudnete na svoje vlastné problémy.
Ako začneš odznova, keď najväčšiu chybu tvojho života videlo viac ako milión ľudí?
Keď sa niečo dostane na internet, ostane to tam navždy.


Špecialistka na sociálne siete Isla Thompsonová sa o tom presvedčí na vlastnej koži, keď sa dopustí kolosálneho prešľapu: nechtiac zničí kariéru vychádzajúcej hviezdičky a stane sa personou non grata vo svojej brandži. Isla nemôže čakať, kým opadne mediálny ošiaľ, musí sa postarať o svoju štrnásťročnú sestru Deni, na ktorú po matkinom odchode ostala sama. Keď sa jej naskytne príležitosť zarábať si ako opatrovateľka psov, dlho neváha a začne sa starať o rozmaznanú jazvečíčku Camillu.


„Dani, ak bude treba, predám aj svoju obličku, len aby si mohla ísť na baletné sústredenie.“
„Som si istá, že je to protizákonné.“
Isla si odfrkla a sestru objala. Ako vždy, aj teraz voňala presladeným vanilkovým parfumom a mangovým šampónom. Urobila by pre ňu všetko na svete. Chcela, aby Dani vyrastala s vedomím, že sa oplatí plniť si sny a že rodina je na prvom mieste, nech sa deje čokoľvek. „A odkiaľ máš toľko vedomostí o predaji orgánov na čiernom trhu?“ Isla zdvihla obočie a Dani sa zasmiala.
„Z CSI.“


Už po týždni plnenia bizarných úloh z Camillinho každodenného programu si Isla uvedomí, že ťažko zvládnuteľná sučka viac šteká ako hryzie – podobne ako jej majiteľ, záhadný milionár Theo Garrison, ktorý sa skrýva za povesť nevľúdneho samotára. Theo nie je až taký mrzút, za akého sa vydáva. Za ochranným múrom, ktorý si vystaval, je milý a zábavný, a tak Isle padne čoraz ťažšie vnímať ho iba ako zamestnávateľa. Napriek tomu sa doňho nechce zaľúbiť – znamenalo by to zabývať sa v jeho pohodlnom prepychovom svete, a Isla chce byť sestre príkladom a naučiť ju, že v živote sa oplatí ísť si za svojimi snami.


Jazvečík nosí Pradu je roztomilá oddychovka pre romantické duše, aj pre milovníkov zvierat, zvlášť psov. Sú tam dojímavé scény a na konci vás to možno rozplače. Nechýbajú pikantné pasáže, pri ktorých sa možno budete červenať.
Kniha získala množstvo pozitívnych reakcií od iných autorov, médií aj čitateľov – vraj jeden z najlepších romcomov roka. Autorka Stefanie London vybrala skvelé ingrediencie – rozmaznaného jazvečíka, skrachovanú influencerku a fešného samotárskeho miliardára.


Svetoznáma autorka romancí Jennifer Probstová vyhlásila – „je to vtipné a milé, krásne postavy a pes, ktorý si napokon získal moje srdce. Túto knihu som doslova zhltla.“ Tak vyskúšajte aj vy – Jazvečík nosí Pradu je vydarené letné čítanie, prvý diel novej romantickej série.


Milan Buno, knižný publicista