Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Antala končí na poste šéfa Slovenského národného divadla, v žiadosti uviedol aj dôvody

 Webnoviny   2. január 2020  388  
Antala končí na poste šéfa Slovenského národného divadla, v žiadosti uviedol aj dôvody

2.1.2020 (Webnoviny.sk) - Generálny riaditeľ Slovenského národného divadla (SND) Vladimír Antala doručil ministerke kultúry Ľubici Laššákovej (Smer-SD) žiadosť o uvoľnenie z funkcie k 2. januáru 2020 z vážnych rodinných dôvodov. Ako ďalej agentúru SITA informoval Pavol Čorba z Kancelárie ministerky kultúry SR, do ukončenia riadneho výberového konania bude divadlo viesť súčasný riaditeľ Činohry SND Peter Kováč.

„V prvom polroku 2020 bude vyhlásené riadne výberové konanie na post generálneho riaditeľa tejto vlajkovej kultúrnej inštitúcie,“ informoval rezort kultúry.

Ministerstvo zároveň zdôraznilo, že Antalovi ďakuje za svedomitú prácu, ktorú odviedol v poprednej slovenskej kultúrnej inštitúcii. „Za jeho vedenia sa zásadne zlepšila finančná situácia Slovenského národného divadla. Inštitúciu pripravil aj na súčasnú divadelnú sezónu, ktorá bez akýchkoľvek vážnych problémov napĺňa svoj program,“ dodal rezort.

Viac k témam: generálny riaditeľ, minister kultúry SR
Zdroj: Webnoviny.sk - Antala končí na poste šéfa Slovenského národného divadla, v žiadosti uviedol aj dôvody © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.