Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

ZMOS pripravuje online rezervačný systém pre reštaurácie, pomôcť by im mal zlepšiť situáciu

 Webnoviny   4. marec 2021  247  
ZMOS pripravuje online rezervačný systém pre reštaurácie, pomôcť by im mal zlepšiť situáciu

4.3.2021 (Webnoviny.sk) - Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pripravuje online rezervačný systém pre reštaurácie. Uviedli to v tlačovej správe, ktorú zaslal ústredný riaditeľ kancelárie združenia Michal Kaliňák. Podľa združenia by vďaka univerzálnemu systému prihlasovania prevádzky mohli dodržiavať podobné pravidlá ako gastro prevádzky v zahraničí, pričom by vopred vedeli, kto a na ktorú hodinu si objednal stôl v reštaurácii. Využitie systému bude závisieť hlavne od uvoľnenia opatrení.

Viac o téme: Koronavírus


„Sme presvedčení, že postupom času, s rozširovaním očkovania, posilňovaním kolektívnej imunity a pozitívnymi výsledkami protipandemických opatrení bude prichádzať k postupnému uvoľňovaniu situácie. Sme svedkami toho, ako v zahraničí, kde to už dovolí epidemiologická situácia, sú na vymedzenú kapacitu otvárané reštaurácie,“ uviedol ZMOS v tlačovej správe.

Podľa združenia je práve gastro segment jedným z najviac postihnutých odvetví v rámci krízy spojenej s pandémiou koronavírusu. Od vypuknutia pandémie boli zatvorené stovky prevádzok, ktoré prepúšťali svojich zamestnancov. Rezervačný systém by podľa ZMOS-u mal pomôcť po uvoľnení opatrení zlepšiť situáciu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Okrem pripravovaného systému pre reštaurácie ZMOS poskytol verejnosti bezplatný rezervačný systém Bookio. Ten využíva viac ako 400 samospráv, podnikov, zdravotníckych zariadení a viac než milión ľudí. Portál na ktorom ZMOS ponúka mapu mobilných odberových miest (MOM) za 11 dní od spustenia navštívilo viac ako 570-tisíc ľudí.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, gastro, Koronavírus, reštaurácie
Zdroj: Webnoviny.sk - ZMOS pripravuje online rezervačný systém pre reštaurácie, pomôcť by im mal zlepšiť situáciu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.