Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9,5 °C
Mimoriadne správy

Zamestnávatelia dostali od štátu „prvú pomoc“, ministerstvo im vyplatilo skoro päťsto miliónov eur

 Webnoviny   6. august 2020  367  
Zamestnávatelia dostali od štátu „prvú pomoc“, ministerstvo im vyplatilo skoro päťsto miliónov eur

6.8.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR vyplatilo v rámci Prvej pomoci zamestnávateľom a samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) takmer 467 miliónov eur. Ďalších vyše 10 miliónov eur v rámci SOS dotácie poslal rezort práce zamestnancom, ktorí zostali bez príjmu. Ministerstvo o tom informuje v tlačovej správe.

Viac o téme: Koronavírus


Internetovú stránku pomahameludom.sk, ktorú rezort práce spustil 6. apríla, navštívilo počas prvého mesiaca približne 300-tisíc ľudí.

"Za tri mesiace jej existencie evidujeme takmer dva milióny zobrazení," uvádza ministerstvo, ktoré zriadilo stránku po vypuknutí koronakrízy na Slovensku na zjednodušenie prístupu k Prvej pomoci.

"Zamestnávatelia a živnostníci tak majú na jednom mieste prístup nielen k informáciám o poskytovaní príspevkov na udržanie zamestnanosti, ale aj k dokumentom, ktoré sú potrebné k podaniu žiadosti," doplnil rezort práce.

V deň spustenia si internetovú stránku ministerstva pozrelo 32 920 ľudí. "Najvyššiu dennú návštevnosť sme zaznamenali 8. apríla, keď si 61 592 užívateľov zobrazilo stránku 198 796-krát," uvádza rezort práce.


O Prvú pomoc môžu žiadať rezort práce zamestnávatelia, ktorí museli zatvoriť svoje prevádzky na základe rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR, SZČO, ktoré museli zatvoriť prevádzky alebo im poklesli tržby najmenej o 20 percent, zamestnávatelia, ktorí udržia pracovné miesta aj v prípade prerušenia či obmedzenia svojej činnosti počas mimoriadnej situácie, podnikatelia, ktorí nemajú žiaden iný príjem, občania, ktorí sa počas pandémie ocitli v krízovej situácii bez príjmu a zamestnávatelia, ktorí udržia pracovné miesta v materskej škole aj v prípade prerušenia alebo obmedzenia svojej činnosti počas vyhlásenej mimoriadnej situácie.



Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, koronakríza, Koronavírus, Pandémia, SZČO Samostatne zárobkovo činná osoba, zamestnanci, zamestnávatelia
Zdroj: Webnoviny.sk - Zamestnávatelia dostali od štátu „prvú pomoc“, ministerstvo im vyplatilo skoro päťsto miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.