Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Zamestnanosť na Slovensku opäť rástla, pokles však zaznamenali dve najväčšie odvetvia

 Webnoviny  13. jún 2023  180  
Zamestnanosť na Slovensku opäť rástla, pokles však zaznamenali dve najväčšie odvetvia

13.6.2023 (SITA.sk) - Zamestnanosť na Slovensku v apríli medziročne rástla vo väčšine sledovaných odvetví, pokles zamestnancov zaznamenali najmä dve najväčšie odvetvia, a to priemysel a vybrané trhové služby. Informoval o tom Štatistický úrad SR.

Odvetvie ubytovania


Počet zamestnaných osôb sa zvýšil v apríli v šiestich spomedzi desiatich mesačne sledovaných odvetví ekonomiky. Najviac zamestnancov pribudlo v odvetví ubytovania, rýchle tempo rastu z posledného roka poľavilo, zamestnanosť stúpla o 3,3 %.

O viac ako 2 % sa zvýšil počet zamestnancov v reštauráciách a pohostinstvách a stavebníctve. Naopak, zamestnanosť klesla o viac ako 2 % vo veľkoobchode, do 2 % vo vybraných trhových službách, doprave a skladovaní a tiež v priemysle.

Trhové služby


Od januára do apríla tohto roka sa medziročne zvýšil počet zamestnaných osôb taktiež v šiestich z desiatich sledovaných odvetví. Najviac stúpol v ubytovaní o 6,1 % a o viac ako 2 % v stavebníctve a v informáciách a komunikácii.

Medziročne menej zamestnancov pracovalo vo vybraných trhových službách o 2,8 %, vo veľkoobchode o 1,4 % a do 1 % klesla zamestnanosť v doprave a skladovaní a v priemysle.

Viac k témam: nezamestanosť, noví zamestanaci, Priemyselná výroba, Slovenská ekonomika, Štatistiky
Zdroj: SITA.sk - Zamestnanosť na Slovensku opäť rástla, pokles však zaznamenali dve najväčšie odvetvia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.