Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Zamestnanci Volkswagenu Slovensko zostanú doma niekoľko týždňov, závod čaká komplexná údržba

 Webnoviny  20. december 2017  71  
Zamestnanci Volkswagenu Slovensko zostanú doma niekoľko týždňov, závod čaká komplexná údržba

20. decembra (WebNoviny.sk) - V spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) sa chystá takmer štvortýždňová zimná odstávka výroby. Automobilka sa bude pripravovať na príchod nových projektov a vykonávať údržbu zariadení.

Linky v bratislavskom závode sa zastavia v sobotu 23. decembra 2017 a v plnom rozsahu sa zamestnanci vrátia do práce 22. januára 2018. Informovala o tom automobilka v stredu v tlačovej správe.

Odporúčame:
Foto: Volkswagen Slovakia investoval do rozšírenia výroby 800 miliónov eur

Odstávka výroby sa týka aj martinského závodu, kde sa výroba obnoví 2. januára 2018 a aj Nástrojárne v Stupave, kde potrvá odstávka do 8. januára 2018.

Údržba a kontrola zariadení


„Tisícky zamestnancov najväčšej firmy na Slovensku strávia vianočné a novoročné obdobie doma vďaka plánovanej celozávodnej dovolenke. V nasadení zostáva vyše tisícka zamestnancov VW SK a pracovníci viacerých dodávateľských firiem. Na starosti budú mať technologické a stavebné úpravy, ktoré nie je možné realizovať počas nepretržitej výroby. Časovo náročné prestavby súvisia predovšetkým s prípravou na nábehy nových produktov Volkswagen Touareg a Audi Q8, ktoré budú integrované do segmentu VW / Audi,“ uviedla hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

Odporúčame:
Výstavba cestnej infraštruktúry na Slovensku potrebuje poradovník, SaS hovorí o troch kritériách

Ako dodala, počas plánovanej odstávky výroby sa vo Volkswagene pravidelne uskutočňuje tiež komplexná údržba a kontrola zariadení.

Jeden z najväčších zamestnávateľov


Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac než 5 miliónov vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva 12 700 ľudí.

Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Porsche Cayenne, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky, podvozky a motory, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Viac k témam: Vianoce, Volkswagen Slovakia
Zdroj: Webnoviny.sk - Zamestnanci Volkswagenu Slovensko zostanú doma niekoľko týždňov, závod čaká komplexná údržba © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.