Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Americký Senát schválil najrozsiahlejšiu daňovú reformu, platnosť nadobudne od nového roka

 Webnoviny  20. december 2017  70  
Americký Senát schválil najrozsiahlejšiu daňovú reformu, platnosť nadobudne od nového roka

WASHINGTON 20. decembra (WebNoviny.sk) - Republikáni v Senáte amerického Kongresu schválili najrozsiahlejšiu daňovú reformu v USA za viac ako tri desaťročia a nasledovať bude záverečné hlasovanie v Snemovni reprezentantov, ktoré má byť ešte v stredu.

Snemovňa návrh zákona schválila už skôr v utorok, ale Senát musel urobiť malé zmeny, aby zákon neporušoval senátne pravidlá o rozpočte. Za reformu hlasovalo 51 senátorov, proti bolo 48, pričom ju podporili všetci republikáni a odmietli všetci demokrati.

Odporúčame:
Grécko paralyzoval celodenný generálny štrajk, odbory protestujú proti úsporným opatreniam

Daňová reforma, ktorá znamená redukciu daní v najbližšom desaťročí o takmer 1,5 bil. USD, nadobudne platnosť v januári. Nový zákon znižuje daň z príjmov korporácií z úrovne 35 percent na 21 percent.

Horná sadzba dane z príjmov fyzických osôb sa zníži z 39,6 percenta na 37 percent. U zamestnancov sa zmeny pri zdaňovaní ich výplat prejavia vo februári.

 

Viac k témam: daňová reforma, Donald Trump, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Americký Senát schválil najrozsiahlejšiu daňovú reformu, platnosť nadobudne od nového roka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.