Sobota, 4. máj 2024
Slnečno  19,3 °C
Mimoriadne správy

Zamestnanci Ryanairu si poriadne prilepšia, dohodou sa skončia zlé pracovné podmienky

 Webnoviny  30. marec 2019  447  
Zamestnanci Ryanairu si poriadne prilepšia, dohodou sa skončia zlé pracovné podmienky

BERLÍN 30. marca (WebNoviny.sk) - Nemecký odborový zväz ver.di. dosiahol dohodu o zvýšení platov pre zhruba 1 100 nemeckých palubných zamestnancov írskeho nízkonákladového leteckého prepravcu Ryanair.

Odborári uviedli, že na základe dohody sa pracovníkom Ryanairu v Nemecku zvýšia základné mesačné platy o 600 eur a ostatné príplatky o sumu do 250 eur.

Zväz ver.di dodal, že Ryanair súhlasí aj s uplatňovaním nemeckých pracovných zákonov, ktoré zaručujú preplácanie práceneschopnosti a odstupné pre zamestnancov pri prepúšťaní. Predstaviteľka vedenia zväzu ver.di Christine Behle konštatovala, že dohodou sa "skončia mimoriadne zlé pracovné podmienky" vo firme Ryanair. Letecká spoločnosť sa odmietla k dohode vyjadriť.

Viac k témam: platy, Ryanair
Zdroj: Webnoviny.sk - Zamestnanci Ryanairu si poriadne prilepšia, dohodou sa skončia zlé pracovné podmienky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.