Streda, 2. október 2024
Mimoriadne správy

Za štátne peniaze začali predvolebnú kampaň, kritizuje OĽaNO najnovší sociálny balíček Smeru-SD

 Webnoviny   5. jún 2018  332  
Za štátne peniaze začali predvolebnú kampaň, kritizuje OĽaNO najnovší sociálny balíček Smeru-SD

BRATISLAVA 5 júna (WebNoviny.sk) - Podľa predstaviteľov opozičného hnutia OĽaNO začala strana Smer-SD ohlásením posledných sociálnych opatrení predvolebnú kampaň za štátne peniaze.

Kritizujú, že navrhované opatrenia sú neadresné a nespravodlivé. Ako na utorňajšej tlačovej konferencii uviedol poslanec za OĽaNO Eduard Heger, podľa návrhu Smeru-SD by totiž mali mať obedy v školách zadarmo aj deti zbohatlíkov.

Odporúčame:
Smer-SD predstavil balíček za 200 miliónov, chce pridať dôchodcom aj obedy zadarmo pre školákov

Vláda by sa podľa neho mala skôr zamerať na adresné opatrenia, ktoré by pomohli deťom v hmotnej núdzi a na podporu prorodinnej politiky. „Ide sa rovnostársky rozdávať aj ľuďom, ktorí to nepotrebujú. Riešením je adresnosť pre deti, ktoré tie obedy potrebujú,“ tvrdí Heger.

Poslanci OĽaNO rovnako kritizujú aj návrh Smeru-SD na zdvojnásobenie vianočného príspevku k dôchodkom v budúcom roku. Podľa Hegera ide o predvolebnú kampaň vládnej strany, keďže zvýšený príspevok plánujú vyplatiť tri mesiace pred parlamentnými voľbami.

Viac k témam: Eduard Heger, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Smer-SD, sociálny balíček, vianočný príspevok
Zdroj: Webnoviny.sk - Za štátne peniaze začali predvolebnú kampaň, kritizuje OĽaNO najnovší sociálny balíček Smeru-SD © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.