Streda, 29. máj 2024
Mimoriadne správy

Wow Air zastavil svoje lety, na letiskách zostali tisíce pasažierov

 Webnoviny  29. marec 2019  309  
Wow Air zastavil svoje lety, na letiskách zostali tisíce pasažierov

REYKJAVÍK 28. marca (WebNoviny.sk) - Islandská letecká spoločnosť Wow Air zastavila svoje lety, v dôsledku čoho na letiskách zostali tisíce pasažierov.

Do bankrotu sa dostala po šiestich mesiacoch turbulentných vyjednávaní o jej predaji najprv hlavnému konkurentovi, islandskému národnému leteckému prepravcovi Icelandair, a neskôr americkej firme Indigo Partners, ktorá prevádzkuje spoločnosť Wizz.

Firma Wow uviedla, že pasažieri, ktorí potrebujú cestovať, by si mali lety zarezervovať u iných spoločností. Wow Air dodala, že niektoré aerolínie možno ponúknu lety za nižšiu cenu, čiže za takzvané záchranné letenky, informoval portál bbc. com.

Dopravca Wow lietal z britských letísk Stansted a Gatwick. Uskutočňoval lety na krátkych aj diaľkových trasách, napríklad do Kodane a Alicante v Európe a do Washingtonu a Bostonu v USA. Firma vznikla v roku 2011 a vlani svojimi 11 lietadlami prepravila 3,5 mil. cestujúcich, dodal bbc.com.

Viac k témam: letecká doprava, Wow Air
Zdroj: Webnoviny.sk - Wow Air zastavil svoje lety, na letiskách zostali tisíce pasažierov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.