Streda, 22. máj 2024
Zamračené  17,1 °C
Mimoriadne správy

Výrobu áut na Slovenku pre koronavírus pozastaví aj Jaguar Land Rover

 Webnoviny  17. marec 2020  226  
Výrobu áut na Slovenku pre koronavírus pozastaví aj Jaguar Land Rover

17.3.2020 (Webnoviny.sk) - Výrobné linky v reakcii na šírenie nového koronavírusu odstaví aj nitrianska automobilka Jaguar Land Rover. Ako v utorok informovala manažérka pre firemné vzťahy spoločnosti Miroslava Remenárová, výroba automobilov sa vo fabrike zastaví v piatok 20. marca, ktorý bude posledným výrobným dňom pred dočasnou odstávkou. Aktivity týkajúce sa nábehu výroby vozidla Defender však budú pokračovať v nevyhnutnom rozsahu.

"Ako sme už komunikovali, pozorne sledujeme vývoj ohľadne koronavírusu a potenciálneho dopadu na zdravie našich zamestnancov a podnikanie," uviedla Remenárová sa tým, že spoločne so zástupcami odborových organizácií pôsobiacich v závode Jaguar Land Rover v Nitre vypracovali plán, pri ktorom zohľadňovali vyvážený prístup k ochrane zdravia zamestnancov, ako aj k ochrane podnikania v lokálnom, ako aj v globálnom meradle.

"Dospeli sme k spoločnému rozhodnutiu, že pristúpime k obmedzeniu prevádzky závodu," dodala.

Podrobnosti oznámi automobilka zamestnancom spoločne so zástupcami odborov v stredu 18. marca. "Všetky naše závody vo Veľkej Británii zostávajú otvorené. Spoločnosť bude naďalej pozorne sledovať vývoj celkovej situácie," konštatovala Remenárová.

Viac o téme: Koronavírus



Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Výrobu áut na Slovenku pre koronavírus pozastaví aj Jaguar Land Rover © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.