Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Volkswagen Slovakia rozširuje výrobu a plánuje obsadiť stovky nových pracovných miest

 Webnoviny  15. marec 2018  306  
Volkswagen Slovakia rozširuje výrobu a plánuje obsadiť stovky nových pracovných miest

BRATISLAVA 15. marca (WebNoviny.sk) - Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) chce do konca tohto roka obsadiť viac ako 500 nových pracovných miest. Informovali o tom vo štvrtok na stretnutí s médiami zástupcovia automobilky.

Na základe zvyšujúceho sa počtu zamestnancov a spolupracovníkov rozšírila spoločnosť služby v oblasti starostlivosti o zamestnancov otvorením nového zdravotného strediska, rozšírením centrálnej kuchyne či vybudovaním nového parkovacieho domu.

Výroba sa zvyšuje


Po minuloročných náboroch plánuje spoločnosť obsadiť ďalšie pracovné miesta, predovšetkým v súvislosti s nábehmi modelov SUV vyrábaných v Bratislave. "Chceme v roku 2018 medzi nami privítať viac ako 500 nových spolupracovníkov," povedal na brífingu člen predstavenstva VW SK pre personálnu oblasť Eric Reuting.

Odporúčame:
Automotive vytvorí nový závod vo Veľkom Krtíší, investícia má priniesť 800 pracovných miest

Zároveň dodal, že spoločnosť ponúka svojim zamestnancom dlhodobo najvyšší plat v slovenskom automobilovom priemysle s priemernou hrubou mzdou 1 854 eur bez manažmentu a mnoho ďalších benefitov. "Aj na základe týchto faktov je približne 40 % našich spolupracovníkov zamestnaných vo VW SK viac ako 10 rokov," doplnil Eric Reuting.

Platové podmienky nových zamestnancov


"Na nových spolupracovníkov čaká nástupná mesačná mzda od 1 050 do 1 250 eur, atraktívne tréningy, vzdelávacie programy a navyše aj nástupný bonus vo výške 500 eur," ozrejmil platové podmienky pre nových zamestnancov vedúci personálnych služieb, ktorý zodpovedá za prijímanie pracovníkov vo VW SK Milan Petruš.

Odporúčame:
Predaj áut značky Volkswagen medziročne stúpol, pomohol aj výrazne vyšší odbyt v Rusku

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 5 miliónov vozidiel. Je najväčším súkromným zamestnávateľom v krajine s počtom 13 700 zamestnancov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,1 miliardy eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Porsche Cayenne, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo.

Viac k témam: priemyselná výroba, Volkswagen Slovakia, zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk - Volkswagen Slovakia rozširuje výrobu a plánuje obsadiť stovky nových pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.