Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Volkswagen Slovakia obnovil výrobu, počas pravidelnej odstávky prebehli viaceré úpravy

 Webnoviny  31. júl 2018  312  
Volkswagen Slovakia obnovil výrobu, počas pravidelnej odstávky prebehli viaceré úpravy

BRATISLAVA 31. júla (WebNoviny.sk) - V spoločnosti Volkswagen Slovakia po dvojtýždňovej letnej celozávodnej dovolenke opäť naplno pokračuje výroba.

Počas pravidelnej odstávky prebiehali v areáli najväčšieho súkromného zamestnávateľa na Slovensku viaceré technologické a stavebné úpravy, ktoré nie je možné vykonávať počas plnej prevádzky. Informoval o tom v utorok hovorca Volkswagen Slovakia Michal Ambrovič v tlačovej správe.

Odporúčame:
V trnavskej automobilke sa zastavila výroba, tisícky zamestnancov čerpajú dovolenku

Tisícky zamestnancov spoločnosti boli od 16. júla mimo svojho pracoviska vďaka plánovanej celozávodnej dovolenke. V nasadení zostali podľa hovorcu Michala Ambroviča stovky spolupracovníkov, ako aj pracovníci dodávateľských firiem. Na starosti mali technologické a stavebné úpravy, komplexnú údržbu a kontrolu zariadení.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia sa o svojich zamestnancov stará a počas celozávodnej dovolenky podnikala intenzívne kroky, aby naďalej zlepšovala ich pracovné podmienky. Na pracoviskách na vyvýšených plochách v najväčšej hale závodu sa budovalo chladenie s cieľom znížiť teplotnú záťaž. V tejto i ďalších halách bol klasický poter podláh v niektorých častiach nahradený bezpečnejším protišmykovým poterom. V agregátnej hale boli nainštalované dva zdvižné stoly, ktoré dvíhajú paletu s prevodovkovými skriňami do ergonomickej pracovnej výšky. Vynovila sa tiež kantína v karosárni Porsche a aktuálne sa pracuje na novom povrchu na parkovisku pri hlavnej bráne do závodu určenom zamestnancom,“ priblížil zmeny Ambrovič.

Volkswagen Slovakia *


* vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako päť miliónov vozidiel. Prácu dáva 13 700 ľuďom. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky, podvozky a motory, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.



Viac k témam: automobilky, Volkswagen Slovakia
Zdroj: Webnoviny.sk - Volkswagen Slovakia obnovil výrobu, počas pravidelnej odstávky prebehli viaceré úpravy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.