Pondelok, 6. máj 2024
Slnečno  21 °C
Mimoriadne správy

Vo verejnej správe je ohrozených 94 zamestnancov, nahlásené bolo hromadné prepúšťanie

 Webnoviny  16. január 2024  103  
Vo verejnej správe je ohrozených 94 zamestnancov, nahlásené bolo hromadné prepúšťanie

16.1.2024 (SITA.sk) - Vo verejnej správe môže prísť o prácu 94 zamestnancov. Informovalo o tom agentúru SITA tlačové a komunikačné oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) s tým, že hromadné prepúšťanie bolo nahlásené v Banskobystrickom kraji 10. januára v oblasti všeobecná verejná správa.



Názov organizácie, ktorá nahlásila hromadné prepúšťanie, úrad nekonkretizoval, odvolávajúc sa na zákon o službách zamestnanosti. Podľa neho môžu názvy spoločností zverejňovať len ak majú ich súhlas, pričom v tomto prípade ho nemajú.


Hromadné prepúšťanie je firma povinná oznámiť ústrediu práce. Za hromadné prepúšťanie sa považuje rozviazanie pracovného pomeru s aspoň 10 zamestnancami, ak firma zamestnáva od 21 do 99 zamestnancov. V prípade, že má spoločnosť od 100 do 299 zamestnancov, za hromadné prepúšťanie sa počíta rozviazane pomeru s aspoň 10 percentami zamestnancov. Ak firma zamestnáva viac ako 300 ľudí, musí ústrediu práce hlásiť prepustenie minimálne 30 zamestnancov.



Viac k témam: Hromadné prepúšťanie
Zdroj: SITA.sk - Vo verejnej správe je ohrozených 94 zamestnancov, nahlásené bolo hromadné prepúšťanie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.