Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Vláda prijala akčný plán okresu Snina, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť

 Webnoviny  16. január 2019  300  
Vláda prijala akčný plán okresu Snina, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť

SNINA 16. januára (WebNoviny.sk) – Vláda SR na svojom dnešnom výjazdovom zasadnutí v Snine schválila akčný plán okresu Snina. Jeho cieľom je znížiť mieru nezamestnanosti v okrese podporou vytvorenia 582 pracovných miest do roku 2023.

Celková výška príspevku bude 2,285 milióna


Z celkovej odhadovanej finančnej investície vo výške minimálne 76 miliónov eur v nasledujúcich piatich rokoch sa predpokladá krytie z programov spolufinancovaných z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 61,19 milióna eur. Celková výška regionálneho príspevku bude 2,285 milióna eur, z toho v tomto roku má do okresu prísť 510-tisíc eur.

Vláda navýšila tradičný milión eur rozdeľovaný pre každý okres zo zdrojov Všeobecnej pokladničnej správy o ďalších vyše 200-tisíc eur, z ktorých 130-tisíc eur dostane Prešovský samosprávny kraj na dokončenie štúdie uskutočniteľnosti v rámci pilotného projektu iniciatívy Catching up.

Najviac peňazí dostane mesto Snina


Zvyšné prostriedky vláda prerozdelila na projekty miest a obcí okresu, ako aj neziskových organizácií, združení, folklórnych súborov, športových klubov a cirkevných inštitúcií.

Najviac peňazí z tohto balíka zostane v meste Snina, ktoré na nákup zdravotníckych prístrojov a zariadení pre nemocnicu vo vlastníctve mesta získalo 230-tisíc eur. Ďalších 120-tisíc eur dostal Mestský futbalový klub Snina na rekonštrukciu spŕch, sociálnych zariadení, chodby a šatní štadióna.

Obec Ulič získala 88-tisíc eur na výstavbu obecného skladu biomasy na vykurovanie základnej školy, materskej školy, obecného úradu, zdravotného strediska, lekárne a hasičskej zbrojnice, no a 35-tisíc eur pôjde v obci Belá nad Cirochou na rekonštrukciu miestnych komunikácií.

Viac k témam: akčný plán, vláda
Zdroj: Webnoviny.sk - Vláda prijala akčný plán okresu Snina, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.