Nedeľa, 5. máj 2024
Mimoriadne správy

Vláda dofinancuje poskytovanie trvalého kurzarbeitu piatimi miliónmi eur, ústredie práce nemá dosť financií

 Webnoviny   5. október 2022  140  
Vláda dofinancuje poskytovanie trvalého kurzarbeitu piatimi miliónmi eur, ústredie práce nemá dosť financií

5.10.2022 (Webnoviny.sk) - Vláda dofinancuje poskytovanie trvalého kurzarbeitu do konca tohto roka sumou 5 miliónov eur. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR totiž nemá na tento účel dostatok finančných prostriedkov. Ústredie práce evidovalo k 24. augustu tohto roka na podporu v čase skrátenej práce zostatok v sume takmer 1,1 milióna eur.

Za marec až júl tohto roka pritom uhradilo podporu v čase skrátenej práce v sume 18,9 milióna eur a aktuálne posudzuje žiadosti v objeme 1,5 milióna eur. „Pre ďalšie pokračovanie poskytovania podpory v čase skrátenej práce v plnom rozsahu je nevyhnutné čo najskôr uvoľniť finančné prostriedky pre účely poskytovania podpory v čase skrátenej práce pre rok 2022," uviedlo ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Zákon na prechodné obdobie rokov 2022 a 2023 ustanovil maximálnu úhrnnú výšku podpory, ktorú poskytne ústredie práce v systéme poskytovania podpory, v úhrne najviac v sume 20 miliónov eur v príslušnom kalendárnom roku. Ak sa výška podpory stanovená zákonom na kalendárny rok vyčerpá a nebude postačovať na pokrytie nárokovej podpory pre žiadateľov, je na rozhodnutí vlády, či na základe návrhu rezortu práce rozhodne o navýšení tejto sumy.

Viac k témam: Kurzarbeit
Zdroj: Webnoviny.sk - Vláda dofinancuje poskytovanie trvalého kurzarbeitu piatimi miliónmi eur, ústredie práce nemá dosť financií © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.