Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Viac nemeckých firiem je optimistickejších, výrazne pokleslo vnímanie koronakrízy ako existenčnej hrozby

 Webnoviny  13. júl 2021  211  
Viac nemeckých firiem je optimistickejších, výrazne pokleslo vnímanie koronakrízy ako existenčnej hrozby

13.7.2021 (Webnoviny.sk) - Takmer každá siedma nemecká firma považuje koronavírusovú krízu za existenčnú hrozbu. V porovnaní so situáciou zo začiatku roka to predstavuje výrazné zlepšenie. Podiel spoločností, ktoré sa pre pandémiu obávajú o svoje prežitie, podľa prieskumu inštitútu Ifo v júni klesol na 14 percent z februárovej hodnoty 18,7 percenta.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Mimoriadne ohrozené sú spoločnosti organizujúce kultúrne podujatia, medzi ktorými akútnu hrozbu pociťuje 70,4 percenta respondentov. Nasledujú cestovné kancelárie s podielom 68 percent, informoval v utorok mníchovský inštitút.

V maloobchode má naopak existenčné obavy iba 14,4 percenta firiem, kým vo februári ich bolo až 34,5 percenta. Situácia v odvetví sa výrazne zlepšila vďaka uvoľňovaniu protipandemických obmedzení.

V segmente reštaurácií a stravovacích služieb má obavy o budúcnosť stále viac ako polovica respondentov, konkrétne 55,4 percenta. V porovnaní s februárovou hodnotou 72,3 percenta však ide o významné zlepšenie.

V ubytovacích službách v júni podiel firiem hlásiacich existenčné hrozby klesol na 52,1 percenta z februárových 82,3 percenta.

Viac k témam: COVID-19, gastrosektor, koronakríza, Koronavírus, maloobchod, ubytovacie služby
Zdroj: Webnoviny.sk - Viac nemeckých firiem je optimistickejších, výrazne pokleslo vnímanie koronakrízy ako existenčnej hrozby © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.