Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Veľká Británia chce od Európskej únie prísnejšie sankcie voči Rusku, má reagovať ako USA

 Webnoviny  21. august 2018  292  
Veľká Británia chce od Európskej únie prísnejšie sankcie voči Rusku, má reagovať ako USA

WASHINGTON 21. augusta (WebNoviny.sk) - Veľká Británia chce, aby Európska únia zabezpečila, že jej sankcie voči Rusku sú dostatočne komplexné.

V súvislosti so sankciami pre rolu Ruska v útoku na bývalého ruského špióna v Británii nervovou látkou britský minister zahraničia Jeremy Hunt vyzýva EÚ a USA, aby reagovali "jedným hlasom".

Odporúčame:
Sankcie podľa Lavrova poškodia dolár ako rezervu, Rusko a Turecko použijú na obchod národné meny

Európska únia by mala prehodnotiť svoje sankcie a zaručiť, že "naozaj stojíme bok po boku s USA", uviedlo britské veľvyslanectvo vo Washingtone, ktoré zverejnilo časti Huntovho prejavu v USA.

"Samozrejme, musíme s Moskvou rokovať, ale zároveň musíme byť priami: ruská zahraničná politika za prezidenta Putina urobila svet nebezpečnejším," konštatoval šéf britskej diplomacie. Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa tento mesiac pre útok nervovou látkou ohlásila voči Rusku nové sankcie.

Viac k témam: Európska únia, sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Veľká Británia chce od Európskej únie prísnejšie sankcie voči Rusku, má reagovať ako USA © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.