Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vdovy po účastníkoch odboja dostanú vyšší príspevok, Sociálna poisťovňa zverejnila presnú sumu

 Webnoviny  17. november 2018  259  
Vdovy po účastníkoch odboja dostanú vyšší príspevok, Sociálna poisťovňa zverejnila presnú sumu

BRATISLAVA 17. novembra (WebNoviny.sk) - Sociálna poisťovňa zvýši od začiatku budúceho roka príspevok vdovám a vdovcom po účastníkoch národného boja za oslobodenie z 20 eur na 35 eur mesačne. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

"Keďže príspevok je súčasťou vyplácaného dôchodku, Sociálna poisťovňa tejto skupine poberateľov vyplatí dôchodok od výplatného termínu v januári 2019 vo zvýšenej sume," uviedol.

Zvýšenie príspevku podľa Višvádera vyplýva zo zákona o poskytovaní príspevku účastníkom národného boja za oslobodenie a vdovám a vdovcom po týchto osobách.

Sociálna poisťovňa o zvýšení príspevku rozhodne z úradnej povinnosti, teda o jeho zvýšenie nie je potrebné žiadať osobitnou žiadosťou. Osobám s nárokom na príspevok pritom zašle do 31. marca budúceho roka aj písomné rozhodnutie o zvýšení príspevku.

Viac k témam: Sociálna poisťovňa, vdovský dôchodok
Zdroj: Webnoviny.sk - Vdovy po účastníkoch odboja dostanú vyšší príspevok, Sociálna poisťovňa zverejnila presnú sumu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.