Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  17,5 °C
Mimoriadne správy

Väčšina amerických firiem očakáva rast tržieb aj platov, Trumpove reformy to však neovplyvnili

 Webnoviny  16. júl 2018  299  
Väčšina amerických firiem očakáva rast tržieb aj platov, Trumpove reformy to však neovplyvnili

DETROIT 16. júla (WebNoviny.sk) - Väčšina amerických firiem očakáva očakáva počas najbližších troch mesiacov rast tržieb, tvorbu nových pracovných miest a zvyšovanie platov.

Vyplýva to z prieskumu, o ktorom informovala v pondelok Národná asociácia podnikových ekonómov (NABE). V horizonte najbližších 12 mesiacov všetci oslovení ekonómovia očakávajú pokračovanie hospodárskeho rastu.

Odporúčame:
Ryanair má od Európskej komisie zelenú na prevzatie spoločnosti LaudaMotion

Radikálne zníženie firemných daní, ktoré v závere minulého roka presadila administratíva prezidenta Donalda Trumpa, zatiaľ podľa väčšiny účastníkov prieskumu výraznejšie neovplyvnilo ich plány v oblasti zamestnávania a investícií.

Zásadnejšie dopady na správanie firiem nemali ani rozhodnutia administratívy prezidenta Donalda Trumpa o zvýšení ciel na dovozy z Číny, Európskej únie, Kanady, Mexika a iných krajín. Z oslovených firiem 65 % uviedlo, že pre obchodné spory nezmenili svoje plány v oblasti zamestnávania, investícií a tvorby cien.

Viac k témam: Donald Trump, platy, USA, zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk - Väčšina amerických firiem očakáva rast tržieb aj platov, Trumpove reformy to však neovplyvnili © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.