Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

V Nemecku zatkli pre emisné podvody Ruperta Stadlera, šéfa automobilky Audi

 Webnoviny  18. jún 2018  384  
V Nemecku zatkli pre emisné podvody Ruperta Stadlera, šéfa automobilky Audi

BERLÍN 18. júna (WebNoviny.sk) - Nemecké úrady v pondelok zadržali generálneho riaditeľa spoločnosti Audi Ruperta Stadlera, ktorý čelí vyšetrovaniu v kauze falšovania emisných testov. Agentúre DPA to potvrdil materský koncern automobilky, skupina Volkswagen. Minulý týždeň mníchovská prokuratúra u Stadlera vykonala domovú prehliadku.

Odporúčame:
Nemecko prikázalo Daimleru zvolať na opravy stotisíce áut, dôvodom je softvér na kontrolu emisií

Vyšetrovanie šéfa automobilky Audi, ktorá je dcérskou spoločnosťou Volkswagenu, sa sústreďuje na vozidlá predané v Európe. Predpokladá sa, že autá boli vybavené softvérom, ktorý vypínal kontrolu emisií počas bežnej premávky. Celkovo sa vyšetrovanie zameriava na zhruba 20 osôb.

Volkswagen v kauze falšovania emisných testov v USA priznal, že sa dopustil trestných činov, a americké úrady obvinili deviatich manažérov automobilky vrátane bývalého generálneho riaditeľa Martina Winterkorna. Dvoch manažérov Volkswagenu v USA odsúdili na trest odňatia slobody. Winterkorn a ďalší manažéri však zostávajú v Nemecku a na trestné stíhanie ich pravdepodobne nevydajú.

Viac k témam: Audi, automobilka, emisná kontrola, nemecká polícia, Nemecko, Rupert Stadler, súd, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk - V Nemecku zatkli pre emisné podvody Ruperta Stadlera, šéfa automobilky Audi © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.