Piatok, 3. máj 2024
Polojasno  12,5 °C
Mimoriadne správy

Únia poskytne Turecku grant štyristo miliónov eur na pomoc po vlaňajšom ničivom zemetrasení

 Webnoviny   7. február 2024  111  
Únia poskytne Turecku grant štyristo miliónov eur na pomoc po vlaňajšom ničivom zemetrasení

7.2.2024 (SITA.sk) - Grant vo výške 400 miliónov eur na pomoc pri obnove po vlaňajšom zemetrasení poskytne Turecku Európska únia zo svojho fondu solidarity.

Dohodu o poskytnutí grantu Európska komisia a Turecko podpísali v stredu. EK o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Dohodu v Bruseli podpísala európska komisárka pre súdržnosť a reformy Elisa Ferreiraová a námestník tureckého ministra zahraničných vecí Mehmet Kemal Bozay.

Ide o najväčší finančný príspevok z Fondu solidarity Európskej únie (EUSF) pre kandidátsku krajinu na členstvo v Únii a je súčasťou podpory Turecku v sume jednej miliardy eur, ktorú EÚ ohlásila v marci minulého roka na medzinárodnej donorskej konferencii.

Viac k témam: Zemetrasenie v Turecku a Sýrii
Zdroj: SITA.sk - Únia poskytne Turecku grant štyristo miliónov eur na pomoc po vlaňajšom ničivom zemetrasení © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.