Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Twitter zakázal Trumpovmu synovi pridávať príspevky, jeho statusy považoval za dezinformácie

 Webnoviny  28. júl 2020  255  
Twitter zakázal Trumpovmu synovi pridávať príspevky, jeho statusy považoval za dezinformácie

28.7.2020 (Webnoviny.sk) - Sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter zakázala najstaršiemu synovi amerického prezidenta Donalda Trumpa na 12 hodín zverejňovať príspevky na svojej platforme. Stalo sa tak po tom, ako Donald Trump Jr. zverejnil video, v ktorom opisovali pozitívne účinky hydroxychlorochínu.

Ten niektorí považujú za preventívne opatrenie voči novému koronavírusu, a to aj napriek lekárskym správam, ktoré naznačujú opak.

Zástancom používania hydroxychlorochínu je aj samotný prezident USA.

Twitter vyhlásil, že príspevok porušil pravidlá týkajúce sa šírenia dezinformácií súvisiacich s koronavírusom a ochorením COVID-19. Prezidentov syn si môže počas 12 hodín prezerať Twitter a posielať priame správy. "Vykonávame opatrenia v súlade s našimi pravidlami," vyhlásili pre BBC predstavitelia Twitteru.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Twitter zakázal Trumpovmu synovi pridávať príspevky, jeho statusy považoval za dezinformácie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.