Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Twitter nasledoval Facebook, jeho akcie pre rovnaký dôvod kvartálne prudko klesli

 Webnoviny  27. júl 2018  421  
Twitter nasledoval Facebook, jeho akcie pre rovnaký dôvod kvartálne prudko klesli

SAN FRANCISCO 27. júla (WebNoviny.sk) - Akcie americkej spoločnosti Twitter prevádzkujúcej rovnomennú mikroblogovaciu sieť prudko klesli po zverejnení výsledkov za druhý štvrťrok, ktoré obsahovali informáciu o slabom vývoji počtu užívateľov jej služieb.

Hodnota akcií Twitteru v piatok pred otvorením riadneho obchodovania na burze oslabila o 16 percent deň po tom, ako akcie Facebooku z rovnakého dôvodu spadli o 19 percent.

Twitter mal v druhom kvartáli 335 mil. každomesačných užívateľov, pričom trh očakával, že ich bude 339 miliónov. Zároveň išlo o mierny medzikvartálny pokles z počtu 336 mil. v prvom štvrťroku. Čistý zisk Twitteru za apríl až jún však bol v sume 100,1 mil. USD po tom, ako v rovnakom období vlaňajška vykázal stratu.

Odporúčame:
Príjmy Facebooku v druhom kvartáli stúpli menej, ako sa očakávalo

Čistý zisk firmy na akciu bol za druhý kvartál v sume 13 centov a upravený zisk na akciu vo výške 17 centov, čo bolo v súlade s očakávaniami. Tržby spoločnosti stúpli o 24 percent na 710,5 mil. USD.

Cena akcií spoločnosti Facebook sa vo štvrtok prepadla o 19 %, čo znamená, že trhová hodnota firmy klesla o takmer 119 mld. USD. Pre spoločnosť to bola najhoršia denná strata od jej vstupu na burzu v roku 2012. Prevádzkovateľ rovnomennej sociálnej siete zverejnil výsledky za druhý kvartál, ktoré nenaplnili očakávania z pohľadu rastu tržieb a počtu užívateľov.

(1 EUR = 1,1716 USD)

Viac k témam: burza, facebook, Twitter
Zdroj: Webnoviny.sk - Twitter nasledoval Facebook, jeho akcie pre rovnaký dôvod kvartálne prudko klesli © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.