Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Turecko v snahe podporiť líru zvýšilo zdanenie úspor v zahraničných menách

 Webnoviny  31. august 2018  308  
Turecko v snahe podporiť líru zvýšilo zdanenie úspor v zahraničných menách

ANKARA 31. augusta (WebNoviny.sk) - Turecko zvýšilo zdanenie vkladov v zahraničných menách a zrušilo zdanenie úspor v tureckých lírach v snahe o podporu národnej meny, ktorá zápasí s ťažkosťami.

Rozhodnutím, ktoré krajina zverejnila v piatok, daň vyberaná zrážkou z vkladov na obdobie do šesť mesiacov v zahraničných menách sa zvýšila z úrovne 18 na 20 percent. Daň vyberaná zrážkou z vkladov na obdobie viac ako rok v tureckej líre sa znížila z úrovne 10 percent na nulu.

Odporúčame:
Trump odmietol zrušenie ciel na autá, ponuka Bruselu bola podľa neho nedostatočná

Líra v reakcii na tento krok posilnila o približne 2,1 percenta na úroveň 6,51 TRY/USD. Turecká mena od začiatku tohto roka stratila približne 40 percent svojej hodnoty pre obavy z ekonomickej politiky prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a pre prebiehajúci obchodný a diplomatický spor krajiny s USA.

Viac k témam: Recep Tayyip Erdogan, turecká líra
Zdroj: Webnoviny.sk - Turecko v snahe podporiť líru zvýšilo zdanenie úspor v zahraničných menách © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.