Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  14,1 °C
Mimoriadne správy

Tržby čínskej firmy Huawei stúpli aj napriek tomu, že je na americkom čiernom zozname

 Webnoviny  31. júl 2019  297  
Tržby čínskej firmy Huawei stúpli aj napriek tomu, že je na americkom čiernom zozname

31.7.2019 (Webnoviny.sk) - Tržby čínskeho technologického gigantu Huawei v prvej polovici tohto roka posilnili dvojciferným tempom napriek tomu, že USA ho dali na svoj čierny zoznam firiem. Huawei však uviedol, že bude čeliť náročnejším podmienkam.

Čínsky výrobca telekomunikačných zariadení v utorok informoval, že za január až jún dosiahol medziročný rast tržieb o 23,2 percenta na 401,3 mld. jüanov.

Tempo rastu tržieb technologickej firmy sa tak zrýchlilo, keďže za celý minulý rok stúpli o 19,5 percenta.

Predseda dozornej rady spoločnosti Liang Hua konštatoval, že na tržby malo "určitý vplyv" to, že administratíva prezidenta USA Donalda Trumpa v máji obmedzila predaj amerických technológií firme Huawei, ale neuviedol nijaké podrobnosti.

Šéf dozornej rady povedal, že Huawei sa vyhol narušeniam výroby a odbytu, ale dodal, že v druhej polovici tohto roka firma bude čeliť ťažkostiam.

Viac k témam: tržby
Zdroj: Webnoviny.sk - Tržby čínskej firmy Huawei stúpli aj napriek tomu, že je na americkom čiernom zozname © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.