Piatok, 29. marec 2024
Slnečno  12 °C
Mimoriadne správy

Trump zaplatil na daniach údajne len 750 dolárov, bežný občan odvedie niekoľkonásobne viac

 Webnoviny  28. september 2020  245  
Trump zaplatil na daniach údajne len 750 dolárov, bežný občan odvedie niekoľkonásobne viac

28.9.2020 (Webnoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump zaplatil v rokoch 2016 a 2017 na federálnej dani z príjmu iba 750 USD. Informáciu priniesol počas víkendu pôvodne denník New York Times (NYT).

Podľa údajov federálnej daňovej správy (IRS) priemerný daňový poplatník v USA odviedol v roku 2018 do federálneho rozpočtu približne 12 200 USD, uviedla v pondelok agentúra AP. To predstavuje zhruba 16-násobok sumy, ktorú mal zaplatiť prezident v roku, keď sa uchádzal o zvolenie, resp. v prvom roku v úrade.

Trump dlhodobo odmieta zverejniť svoje daňové priznania. Podľa informácií NYT federálnu daň z príjmu nezaplatil v desiatich z posledných 15 rokov. Medializované informácie prichádzajú v kritickom čase, kedy sa Trump pred novembrovými voľbami, v ktorých sa pokúsi obhájiť svoj mandát, pripravuje na prvú televíznu diskusiu s demokratickým vyzývateľom Joeom Bidenom.

Viac k témam: daň z príjmu, prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Trump zaplatil na daniach údajne len 750 dolárov, bežný občan odvedie niekoľkonásobne viac © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.