Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Trump chce posilniť národnú bezpečnosť, žiada zvýšiť financovanie vývoja umelej inteligencie

 Webnoviny  11. február 2019  205  
Trump chce posilniť národnú bezpečnosť, žiada zvýšiť financovanie vývoja umelej inteligencie

NEW YORK 11. februára (WebNoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump plánuje podpísať vládny výnos, ktorý vládnym agentúram prikáže stanoviť si za svoju prioritu výskum a vývoj umelej inteligencie.

Bezpečnosť a diskrétnosť


Cieľom plánu s názvom Americká iniciatíva pre umelú inteligenciu (American AI Initiative) je posilniť národnú a ekonomickú bezpečnosť a zlepšiť kvalitu života, informovala v pondelok agentúra AP.

Na základe plánu majú federálne agentúry expertom v oblasti umelej inteligencie uľahčiť prístup k dátam pod podmienkou zachovania bezpečnosti a diskrétnosti.

Financovanie musí schváliť Kongres


Predpokladá sa tiež vypracovanie postupov, ktoré zabezpečia, že vývoj nových technológií bude postupovať bezpečným a dôveryhodným spôsobom.

Vysoký predstaviteľ Trumpovej administratívy pre agentúru AP uviedol, že plán neobsahuje podrobnosti financovania a rozhodnutie o vyčlenení prostriedkov bude úlohou Kongresu.

Viac k témam: Americká iniciatíva pre umelú inteligenciu, umelá inteligencia
Zdroj: Webnoviny.sk - Trump chce posilniť národnú bezpečnosť, žiada zvýšiť financovanie vývoja umelej inteligencie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.